Borgerlig begravningsceremoni

Alternativet till den religiösa ritualen är en Borgerlig begravningsceremoni.

Här är man fri att utforma akten så som man själv önskar. Vanligt är att man använder sig av ett kapell men man kan mycket väl välja helt andra lokaler och platser om det är praktiskt möjligt. Man kan t.ex. vara i hemmet, trädgården, klubblokal, på en båt eller annan plats som man finner lämplig och avskild från allmänheten. 

Vem som helst får förrätta en borgerlig begravningsceremoni men det känns oftast bäst att anlita en person som är van vid att hålla i ett sådant uppdrag. En borgerlig officiant är behjälplig med att sätta ihop programförslag, skriva minnestal, och att välja ut musik, dikter och andra eventuella texter. Allt enligt era önskemål.

Några exempel på personligt utformad begravning:

  • Ceremonin hålls t.ex. på en båt eller i trädgården.
  • Låt den avlidne vara huvudperson på begravningen genom personligt utformad kistdekoration. Kistan kan dekoreras med golfklubban eller stenar och blommor. Även runt kistan kan en personlig prägel sättas med fotografier eller något från den avlidnes fritidssysselsättning.
  • På minnesstunden kan favoriträtten serveras tillexempel grillat, ärtsoppa med pannkakor och punsch, hamburgare. 
  • Personligt utformad musik vid ceremoni och minnesstund.

Läs mer om

Kontakta oss

Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi utgår alltid från er och vi strävar efter att ni ska få den tid ni behöver för lugn och ro samt tid att tänka.

Kontakta oss